benefits of broccoli and carrots

benefits of broccoli and carrots X'inhuma l- benefiċċji tas-saħħa ta ' brokkoli ? Brokkoli huwa ħaxix aħdar mill-familja kaboċċi . Huwa ġeneralment mibjugħa fil -irjus , li għandhom florets multipli fergħat off zokk ċentrali u xi kultant ikollha l-weraq għadha mwaħħla . Brokkoli jipprovdi bonus saħħa fil- forma ta 'sustanzi protettivi li jistgħu shield inti mill-marda . Botaniku , brokkoli jappartjeni għall-familja kaboċċi , kollettivament magħrufa bħala ħxejjex kruċiferi .

Dan l-ikel hu baxx ħafna xaħam saturat u kolesterol . Huwa wkoll sors tajjeb ta ' proteini, Vitamina E ( Alpha Tocopherol ) , tiamina , Riboflavin , Aċidu Pantoteniku , kalċju , ħadid, manjesju , fosfru u selenju , u sors tajjeb ħafna ta' dieta Fiber , Vitamina A , Vitamina C , Vitamina K , Vitamina B6 , folate , potassju u manganiż

 Beta- carotene u vitamina Ċ huma antiossidanti importanti li jkunu ġew marbuta ma ' riskju mnaqqas ta' diversi kundizzjonijiet , fosthom katarretti , mard tal-qalb , u diversi kanċers . Il- benefiċċji tas-saħħa ta ' brokkoli huma estensivi ħafna. Mhux biss huwa l- ħaxix mgħobbija bil- nutrijenti essenzjali , għandu wkoll proprjetajiet terapewtiċi . Xi nies imħabba brokkoli u xi nies mibegħda , iżda hemm ebda jiċħad li brokkoli huwa wonder nutrional . Hawnhekk huma 10 benefiċċji ta ' brokkoli :

    Jgħin bid-dijabete
    Mard ġlied tal-qalb
    Jgħin biex jipprevjeni kanċer
    Bankini over-ikel
    Tippromwovi għadam b'saħħtu
    Jirregola pressjoni tad-demm
    jipprevjeni irjiħat
    Tinkoraġġixxi saħħa immuni
    Tissielet difetti tat-twelid
    jirregola ormoni

Nutriment Fatti Brokkoli
Valur nutrittiv għal kull 100 g ( 3.5 oz )

    Enerġija : 141 kJ ( 34 kcal )
    Karboidrati : 6.64 g
        Zokkor : 1.7 g
        Fibra tad-dieta : 2.6 g
    Xaħam : 0.37 g
    Proteina : 2.82 g
    Ilma : 89.3 g
    Vitamina A ekwiva . : 31 mg ( 4 % )
        beta -karotên : 361 mg (3% )
        lutein u zeaxanthin : 1403 mg
    Thiamine ( vit. B1 ) : 0,071 mg ( 6 % )
    Riboflavin ( vit. B2 ) : 0.117 mg ( 10 % )
    Niacin ( B3 vit. ) : 0.639 mg ( 4 % )
    Aċidu Pantoteniku ( B5 ) : 0.573 mg ( 11 % )
    Vitamina B6 : 0.175 mg (13%)
    Folate ( B9 vit. ) : 63 mg (16%)
    Vitamina C : 89.2 mg ( 107 % )
    Vitamina E : 0.78 mg ( 5 % )
    Vitamina K : 101.6 mg ( 97 %)
    Kalċju : 47 mg ( 5 % )
    Ħadid : 0.73 mg ( 6 % )
    Magnesium : 21 mg ( 6 % )
    Manganese : 0.21 mg (10%)
    Fosfru : 66 mg ( 9 % )
    Potassju : 316 mg ( 7 % )
    Żingu : 0.41 mg ( 4 % )

Ippakkjat ma 'nutrijenti , huwa aħjar fil-qosor steamed , ħawwad -moqli , jew jittieklu nejjin . Brokkoli frisk għandu jiġi refriġerat fil tgeżwir nifs , u kkunsmati fi żmien 2-3 ijiem tax-xiri . Tista 'wkoll jieklu prima brokkli biex jiksbu benefiċċju massimu .

. Bookmark the permalink.

Leave a Reply