benefits of drinking green tea for hair growth

benefits of drinking green tea for hair growth Postoje razne prednosti zelenog čaja za kosu ako znate kako iskoristiti zelenog čaja . Zeleni čaj sadrži mnoge tvari koje su korisne za naše tijelo , uključujući i našu kosu . Možete imati zdravu kosu i spriječiti gubitak kose koje redovito konzumiraju zeleni čaj . Bilo je mnogo istraživanja pokazuju da zeleni čaj ima veliki utjecaj na kosu . Rezultati istraživanja su objavljeni dobro , što više ljudi zanima pomoću zelenog čaja . U nastavku su neke od prednosti zelenog čaja za kosu .

Stimulirati Hair Growth
Jedan od najpopularnijih koristi od zelenog čaja za kosu je da stimuliše rast kose . Zeleni čaj sadrži EGCG ( epigallocatechin gallate ) , odnosno snažan antioksidans koji ima razne prednosti za vaše tijelo , uključujući i kosu prevenciju gubitka i stimulaciju rasta kose . Studija u je sprovedeno u Japanu pronaći dokaze da EGCG je u mogućnosti da stimulišu rast kose . Rezultat je bio folikula tretirani ECGC pokazala istezanja i rasta u odnosu na kontrolu kulturama . A tinktura zelenog čaja koji sadrži 10 posto EGCG je dokazano da budu efikasni u podsticanju rasta kose . Zeleni čaj tinktura je dostupna za u raznim prodavnicama zdrave hrane ili online trgovinama .

Umiriti perut i Psorijaza
Ostale prednosti zelenog čaja za kosu , dobićete su umirujuće peruti i psorijaze . Možete koristiti šampon sadrži zelenog čaja prilikom pranja kosu . Inače , možete koristiti zeleni čaj isperite kosu nakon što ste oprali kosu pomoću šampona . Čaj aplikacija zeleni će vam pomoći da se smanji skalp iritacije . Prilikom odabira šampona koji sadrži zeleni čaj , bolje provjerite pažljivo etiketu . Potražite jedan šampon , gdje zeleni čaj je napisano na vrhu liste sastojaka . Također morate odabrati onaj koji ne sadrži štetne kemikalije kao što su parabena ili natrijev lauril sulfat . Te supstance su odgovorni za vlasište iritacije .

Jača kosu
Također možete uživati ​​u druge prednosti zelenog čaja za kosu , kao što su jačanje kosu . Zeleni čaj sadrži pantenol , vitamin C i vitamin E. To supstance se obično koriste kao sastojci u kosi uređaj . Pantenol koji je provitamin je efikasna u jačanju ili omekšavanje kosu , kao i sprečavanje kosu iz Splita krajevima . Vitamin E je efikasan je obnavljanje oštećene ili suhe kose . U međuvremenu , vitamin C je efikasna u zaštiti kosu od UV zračenja . Dakle , trebalo bi da uvijek odaberete kosu proizvod koji sadrži ekstrakt zelenog čaja ili EGCG .

. Bookmark the permalink.

Leave a Reply