benefits of lemon in tea

benefits of lemon in tea Fruta Lemon është e ndryshme nga fruta agrume . Megjithëse rrjedh nga e njëjta familje , por limon në përgjithësi janë më miqësore për njerëzit me ulcerat dhe të shkaktojë dhimbje stomaku .

Lemon është formë më e ovale , një lëkurë të trashë dhe në përgjithësi mund të konsumohen me shtrydhur ose të përziera në një formë pije copë . Lemon ofron një shumëllojshmëri të ushqyesve të nevojshme nga organi , që është veçanërisht vitaminë C.

Ne do të shohim se çfarë përfitime të le dreq , nëse hahet një limon si një menu mëngjes në mëngjes :

Rritja imunitar të trupit

Cituar nga learni.st , thuhet se limon mund të përmirësuar funksionin imun të trupit . A janë antioksidantë që luajnë një rol të madh në këtë drejtim . Ai mund të ndihmojë në uljen e rrezikut të infeksioneve të rrugëve të frymëmarrjes , ndihmon për të shëruar inflamacion , si dhe antibacterial .

Kur ju jeni të pasur probleme të frymëmarrjes , atëherë limon është më e përshtatshme për t'u konsumuar në mënyrë që të merrni mirë .

Dhënia natyrën e alkaline në trup

Edhe pse limon është i lagësht , por ajo ka veti alkaline në mënyrë që ajo nuk e bën rritet acid stomak .

Treat problemet e tretjes

Lemon fakt mund të ndihmojë trajtimin e dispepsi . Besonin Tradicionalisht , efikasiteti lëng limoni në trajtimin e problemeve të mëlçisë , sëmundjet e stomakut, ulcerat, dhe probleme të tjera të tretjes .

Përmbajtja e vitaminës C mund të ndihmojë në parandalimin e sëmundjeve të shkaktuara nga bakteret quajtur Helicobacter këmbë ure .

shndrit lëkurën

Antioxidants në limon të aftë për të kapërcyer radikalet e lira të shkaktuara nga toksina nga ndotja dhe ekspozimi ndaj rrezeve UV UV A dhe B. Kjo gjithashtu parandalon plakjen e parakohshme , duke reduktuar linjat vrenjt në fytyrë .

Aplikuar në lëkurë ,limon mund të shndrit fytyrën dhe zbehet njolla të errëta në fytyrë .

Ndihme kurë

Ai kishte qenë i sëmurë dhe të kërkuar për të shërohen shpejt , atëherë ju duhet të bëni është të hani nga kjo limon . Ndihmë ushqyese të përshpejtojë plagë shëruese si jashtë dhe brenda . Parandaluar inflamacion , ndihmon përthithjen më të mirë të ushqyesve , ndihmon në parandalimin e stresit dhe shëruar plagët më të shpejtë .

Edhe pse nuk është shitur gjithmonë në tregjet tradicionale , ju mund të blini atë në një dyqan apo supermarket fruta . Çmimet priren të jenë mjaft të shtrenjta , por në qoftë se ajo ka shumë përfitime , natyrisht , nuk ka humbje të blerë atë .

. Bookmark the permalink.

Leave a Reply